26 Ocak 2014 Pazar

Kremalı Mantarlı Antrikot

Misafir ağırlamak için enfes kremalı mantarlı antrikot yapmak çok kolay. Adı ve tadıyla beğeni toplayan bu yemeği bugün ne pişirsem dediğim ama fazla zamanım da olmadığında eve giderken malzemeleri alıp şipşak hazırlıyorum. Küçük kızım mantarlı kısımları büyük kızımsa etli kısımları çok seviyor. 

Kremalı Mantarlı Antrikot

Malzemeler:
-4 orta kalınlıkta antrikot dilimi
-1 paket (400 g.) mantar
-1 paket krema
-Maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-Zeytinyağı

Yapılışı:
-Antrikot dilimlerini jülyen şeklinde doğrayın, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin.
-Mantarları temizleyip, doğrayın.
-Kızgın tavada etlerinizi suyunu çekip kızarana kadar fazla karıştırmadan pişirin.
-Sonra mantarları ekleyip onları da suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
-Tavada su kalmayınca kremayı ilave edip, koyulaşması için yine karıştırarak etlere ve mantara kremayı yedirerek pişirin.
-Tuz ve karabiber ayarını yaptıktan sonra maydanoz serpin.
-Hemen bekletmeden sıcak sıcak servis edin.
-Afiyet olsun.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder