2 Ocak 2014 Perşembe

Hamur Kızartması

Hafta sonu kahvaltıları özeldir. İnsanın canı farklı bir şeyler çeker. Bende hamur kızartması yapmak istedim fakat hiç hamur yoğurmuşluğum yoktur. Evimizin yakınlarında olmadığından fırından hamur alma şansım da yok. Bu yüzden Ekmeğin Hikayesi başlığında anlattığım Devletşah'ın yoğrulmayan hızlı ekmek tarifini uyarladım. Bir gece önceden hamuru hazırladım. İlave olarak içine bir paket vanilya koydum. Hem göze hem damağa hitap eden bu basit tarifi kaçırmayın.



Hamur Kızartması
Reçelli Hamur Kızartması

Yapılışı:
-Hamuru daha önce anlattığım şekilde içine bu sefer bir paket vanilya da ekleyerek hazırlayın. Tarif için tık.
-Mayalanan hamuru açmak istediğiniz yere un serpin.
-Hamuru elinizle gerektiğinde un ilave ederek açın.
-Bir bardağı kalıp olarak kullanarak hamurdan daireler çıkartın. Çok güzel olmaları gerekmez.
-Kızgın bol yağda hamurların her tarafını kızartın.
-Peçete yardımıyla fazla yağını alın.
-Şekere bulayın. 
-İsterseniz bu haliyle tüketin. İsterseniz de ortasını açarak reçel ile (foroğraftaki kara kiraz reçeli) servis edin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder