7 Ocak 2014 Salı

Acem Pilavı


Acem Pilavı

Annemle aynı şehirde yaşamadığımız için bu pilavı senede bir defa yemek bana asla yetmiyordu. Sonunda üç sene kadar önce annem bana uygulamalı olarak anlatınca aslında kolay bir tarif olduğunu anladım. Çocukların da sevdiği besleyici acem pilavını bir ara haftada bir yapıyordum.

Malzemeler:
-250 gram kuzu kuşbaşı
-1 adet soğan
-1 adet havuç
-1 büyük kupa pirinç
-Sıvı yağ

Yapılışı:
-Kuşbaşı eti büyükse ikiye bölerek biraz daha küçültün.
-1 yemek kaşığı yağ eklediğiniz tencerede suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
-Etler biraz kızarınca yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin.
-Bu aşamada tuzunu ekleyin.
-Soğanlar şeffaflaşınca kibrit çöpü şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin.
-Biraz kavurduktan sonra 1 bardak su ekleyerek suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
-Pilav yaptığınız tencerede pirinçleri kavurun, üzerine karışımı ekleyip karıştırın.
-Bire iki kaynamış suyu ekleyin, tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
-Biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
-Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder