20 Ocak 2014 Pazartesi

Kaşarlı Mini Ekmekler

Gelecek sene kızım ilkokula başlayacak ve hayatımıza yeni bir öğün daha eklenecek. Beslenme saati nedeniyle okula her gün içi dolu bir beslenme çantası göndermeliyim. Kuru gıdalardan oluşan beslenme çantasının en azından paketli hazır ürünlerden oluşmamasını istiyorum. Bu nedenle çalışmalarıma şimdiden başladım. Kaşarlı mini ekmekler ilk hamur yoğurma denemem oldu. Sonuçta ortaya içine marmelat yada reçel sürülebilecek veya sandviç yapılabilecek yumuşak ekmekler çıktı. Bir seferde 12 adet mini ekmeğimiz oldu. Geldik gittik yedik, akşama kalmadı.

Kaşarlı Mini Ekmekler

Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 çorba kaşığı toz maya
-2 çay kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
-2,5 su bardağı un
-1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 çay bardağı ılık su
-1 çay kaşığı tuz
-1 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 yumurta sarısı
-1 çorba kaşığı çörek otu

Yapılışı:
-Ilık sütü derin bir kaseye alıp, maya ve toz şekeri ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın.
-Kabarması için 10-15 dakika ılık bir yerde bekletin.
-Margarin veya tereyağını eritip, soğutun.
-Unu derin bir kaba alarak ortasını açın.
-Mayalı süt, tereyağı, su, tuz ve kaşar peynirini ilave edip yoğurun.
-Hamuru yuvarlayıp üzerine sıvıyağ sürüp, nemli bir bezle örterek 30 dakika bekletin.
-Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın. 
-Yağlanmış fırın tepsisine koyun ve 20 dakika daha bekletin.
-20 dakika sonra yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder