20 Nisan 2014 Pazar

Külbastı Dürüm

Et ve yanında salata yaptığımda genelde kızlarım eti yerler ama salataya ve ekmeğe dokunmazlar. Bunun sonucu doymazlar ve sürekli bir şeyler yemek isterler. Bende son günlerde onlar için salata ve eti dürüm yaparak bu doymama sürecini kendimce çözdüm.


Malzemeler:
Et için;
-Külbastılık kuzu eti
-Zeytinyağı
-Sarımsa
-Tuz
-Karabiber
-Kekik

Salata için;
-Domates
-Salatalık
-Yeşil biber
-Soğan
-Maydanoz
-Tuz
-Limon
-Zeytinyağı

Yapılışı:
-Etleri tuz ve karabiber ile ovalayın.
-Zeytinyağı koyduğunuz tavayı ısıtın.
-Bu arada bir-iki adet sarımsağı soyup tavaya atın. Sarımsağı yakmadan kokusu yağa geçtikten sonra tavadan alın. Böylelikle sarımsaklı zeytinyağı elde etmiş oluyoruz.
-Etlerinizi yüksek ateşte her iki tarafına kızarana kadar pişirin.
-Etleri tavadan çıkarmaya yakın kekikleri serpin.
-Pişmiş etleri 10 dakika dinlendirdikten sonra julyen dilimleyin.
Külbastı Dürüm
-Salatalık malzemeleri de doğrayarak tuz, limon ve zeytinyağı ile soslayın.


-Lavaş ekmeğinizin içine önce salatayı serin üzerine et dilimlerini yerleştirip dürüm yapın. 
-Yanında ayran ile servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder