21 Nisan 2014 Pazartesi

Kadınbudu Köfte

Tarif kulaktan dolma, tadı enfes. Sevenler kaçırmasın. Yanında salçası az spagetti ile çok uyumlu bir tabak oldu.

Kadınbudu Köfte

Malzemeler:
-Yarım kilo dana döş kıyma
-2 soğan 
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-Türk kahvesi fincanı pirinç
-1/2 su bardağı sıcak su
-4 yumurta
 -Un

Yapılışı:
-İnce kıyılmış soğanları yağda şeffaflaşana kadar kavurun.
-Yıkanmış pirinci ilave ederek biraz daha kavurun.
-Sıcak suyu ve tuzu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
-Kıymanın yarısını ayrı bir tencerede rengi dönene kadar pişirin.
-Kalan kıymayı ekleyip karıştırın.
-Soğumuş pirinç ile kıymayı, karabiberi, tuzu ve iki yumurtayı ekleyip yoğurun.
-Karışımdan parçalar alarak yuvarlayıp yassılaştırın.
-Önce una sonrada kalan çırpılmış iki yumurtaya batırıp az olmayan kızgın yağda kızartın.
-Sıcak olarak ikram edin.
-Afiyet olsun

Not:
-Soğanla arası iyi olmayanlar bir adet koyabilir.
-Karışımın içine koyulan iki yumurtayı sırayla koyup deneyin. Fazla gelirse ikinciyi eklemeyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder