28 Nisan 2014 Pazartesi

Patlıcan Kebabı

Kuzenlere gittiğimizde geleneksel hale getirdiğimiz tepsi yemeklerini yapıyoruz. Şehir merkezinde olmanın verdiği avantajla hemen köşe başında bulunan fırına götürüyoruz. Bu yöntemle ne yapsanız güzel olur. Yakında fırın yoksa evde de deneyebilirsiniz. Aynı şey olmaz ama yine de iş görür. Bu sefer patlıcan kebabı yaptık evde yapıyorsanız patlıcanın ve kıymanın boyutlarını biraz daha küçük tutmanız gerekir.

Patlıcan Kebabı

Yapılışı: Yağlı kuzu kıymayı (yağlı olması şart)  tuz, karabiber ve bir-iki kaşık kadar sıvı yağ veya zeytinyağı ekleyerek iyice yoğurun. Patlıcanları boyutuna göre üç yada dört parçaya bölün. Baş ve kuyruk kısmını keserek daha düzgün yerleştirmek için işinizi kolaylaştırın. Bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde tepsiye dizin.


Patlıcanların üzerine de birer parça tereyağı koyup fırına gönderin. Piştikten sonra üzerini kapatarak biraz dinlendirin. Biz ayrı bir tepsi de kırmızı biber, yeşil biber ve kuru soğan gönderdik fırına dürüm yaparken kullanmak için. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder