27 Aralık 2013 Cuma

Revani

Revani şerbetli ama yapımı kolay olması, bir seferde çok miktarda elde edilmesi ve bir gün önceden hazırlanabilmesi nedeniyle misafir ağırlamak için uygun bir  tatlı klasiğidir. Bu tarif aynı zamanda bir aile klasiği, herhalde annem otuz sene önce de yapardı, o da bir aile büyüğünden öğrendiğine göre yüzde yüz garantili yıllarca denenmiş olması ilginizi çeker diye düşündüm. Şerbetli tatlı sevenler mutlaka deneyin pişman olmazsınız.



 

Malzemeler:
Şerbeti için:
-3 bardak şeker
-2,5 bardak su
-Çeyrek limonun suyu
Keki için:
-3 yumurta
-5 fincan şeker
-4 fincan sıvı yağ
-5 fincan yoğurt
-2 limon kabuğu rendesi
-5 fincan un
-5 fincan irmik
-1 paket kabartma tozu
-Süslemek için hindistan cevizi

Yapılışı:
-Şerbeti için şeker ve suyu orta ateşte baloncuklar çıkana kadar arada bir karıştırın.
-10 dakika daha kaynatmaya devam ettikten sonra altını kapatın ve limon suyunu sıkın.
-Soğumaya bırakın.
-Yumurta ile şekeri iyice çırptıktan sonra, sırasıyla çırpmaya devam ederek yağ, yoğurt ve limon kabuğunu ekleyin.
-Un, irmik ve kabartma tozunu karıştırın ve sıvı karışıma ekleyin.
-Karışımı büyük bir borcam tepsisine dökün ve önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
-Piştikten sonra kek sıcakken bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş soğuk şerbeti dökün ve çekmesi için bekletin.
-Revani soğuyunca buzdolabına alıp iyice soğumasını bekleyin.
-Soğumuş revaniyi baklava şeklinde dilimleyin.
-Dilimlerin ortasına hindistan cevizi gelecek şekilde süsleyin.
-Afiyet olsun.  

5 yorum:

  1. canım çok tatlı istiyordu görmek bile yetti :)) pratik ama hafif ve lezzetli..eline sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmek yettiyse iyi ama çanın çektiyse fena :)

      Sil
    2. Tatlıcı biri olarak benim canım çekti valla (sariye)

      Sil
  2. Getirseydin de bir tadına baksaydık :)))

    YanıtlaSil