25 Aralık 2013 Çarşamba

Çipura ya da Çupra

Evde herkesin balıkla arası iyi olduğundan mevsiminde sık sık yemeye özen gösteriyoruz. Eve giden yolda günlük balık bulabildiğimiz için hafta içi de pratik tariflerle yanında yeşil bir salata ve turşuyla tüketiyoruz. 



Malzemeler:
-1 adet büyük deniz çipurası
-3 adet limon
-2 adet kuru soğan
-1 baş sarımsak
-zeytinyağı
-tuz
-karabiber

Yapılışı:
-Balığınızı güzelce yıkadıktan sonra içini ve dışını tuz ve karabiberle ovalayın.
-Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içine halka halka doğranmış soğanları ve limonları dizip üzerine balığı yerleştirin.
-Birkaç parça soğan ve limon halkasını da balığın içine yerleştirin.
-Sarımsağı ikiye bölün ve kabuklarıyla birlikte tepsiye koyun.
-Balığın üzerinde zeytinyağı gezdirdikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder