28 Aralık 2013 Cumartesi

Pekmezli Puding

Yemekle ilgili çocukluk anılarımdan bir tanesi hapısadır. Eskiden öyle süslü pastalar, postmodern kurabiyeler yoktu. Hapısa kışın sobalı anneanne evinde pekmez ve nişasta ile yapılan, sıcak sıcak tüketilen, içimizi ısıtan tatlımızdı. Rica minnet yaptırır afiyetle yerdik. Pekmezli puding ise bu çocukluk anılarımı yad etmemi sağladı.  



Malzemeler:
-3 bardak su
-2 bardak pekmez
-1 bardak süt
-1 bardak un
-1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:
-Malzemelerin hepsini bir tencerede iyice karıştırın.
-Orta ateşte kaynatın.
-Kaynadıktan sonra altını kısıp karıştırmaya devam edin.
-Katılaşınca ocaktan alın.
-Servis edeceğiniz kaba koyduktan sona bol ceviz ile süsleyin.
-Buzdolabında soğutun.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder