12 Aralık 2013 Perşembe

Yayla Çorbası

Bu yayla çorbasını yıllardır yapıyorum. Evde en sevilen çorba. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, yaz günlerinde ise ılık içilebilen garantili bir tarif. Bu tarifin farkı içine taze maydanoz ve nane eklenmesi. Hafta içi mesai günlerinde, evde hazırda yemek olmadığında hızlıca hazırlıyorum.



Malzemeler:
-1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
-3 su bardağı yoğurt
-3 su bardağı su
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı un
-Taze maydanoz
-Taze nane
-Tuz
-Sıvı yağ
-Kuru nane

Yapılışı:
-Pirinci tencereye alıp, üzerini bir parmak geçen su ile pişirin ve soğumaya bırakın.
-Büyük bir kasenin içinde yoğurt, su ,yumurta ve unu çırpın.
-Pirinç tenceresi soğuduktan sonra yoğurtlu karışımı ekleyin.
-Çorba beş dakika kaynadıktan sonra içine ince ince doğradığınız bir tutam taze maydanoz ve naneyi ekleyip ocağı kapatın.
-Tuzunu ayarlayın.
-Tavada yağı kızdırıp kuru nane ekleyin, nanenin kokusu çıkınca çorbaya ilave edin.
-Afiyet olsun.

Not:
-Tuzu en son eklemek yoğurdun kesilmemesini sağlıyor.
-Yapımına yardım eden kızım fotoğraf çekimine de balon ekledi:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder