24 Aralık 2013 Salı

Bamya

Bu mevsimde taze bamya bulamayız ama kurusunu bulmak mümkün. Üstelik tazesinden daha lezzetli oluyor. Bu tarifle bamya sevmeyenleri kazanabilirsiniz. Buyurun etli kuru bamya yapmaya...

Bamya
Malzemeler:
-300 gr. kuşbaşı 
-1 büyük soğan
-1/2 kilo kuru bamya
-2-3 diş sarımsak
-Haşlanmış nohut
-Salça 
-Kuru nane

Yapılışı:
-Kuşbaşı eti tencerede biraz kavurduktan sonra su ekleyerek pişirin.
-Bu sırada kuru bamyaları ayrı bir tencerede kaynayan suda biraz haşlayarak yumuşatın.
-Et piştikten sonra fazla suyu varsa alın ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
-Soğan yumuşayıp pembeleşince tencereye daha önce etten aldığınız suyu ilave edin. Bir müddet daha pişirin.
-Ağız tadınıza göre istediğiniz miktarda salçayı, nohutu ve sarımsağı katın.
-Sonra bamyaları da ilave ederek bir süre daha pişirin. Tuz ayarını yapın ve kuru nane ekleyin.
-Limon ile servis edin
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder