6 Aralık 2013 Cuma

Domatesli ekmek

Kahvaltılık veya atıştırmalık canınız ne zaman isterse yiyebileceğiniz bir tarif.




Malzemeler:
-Dilimlenmiş ekmek
-Kiraz domates
-Taze nane
-Maydanoz
-Zeytinyağı

Yapılışı:
- Kiraz domatesleri büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
-Bir tavada zeytinyağı ile hafifçe pişirin.
-Taze nane ve maydanozu beraber ince ince doğrayın. Bir kaseye alın.
-Pişirdiğiniz domatesleri kasedeki nane, maydanoz ve tuz ile karıştırın.
-Tavada kalan domates suyu, zeytinyağı karışımını tekrar ocağa alın ve dilimlediğiniz ekmeklerin bir tarafını bu tavada kızartın.
-Ekmeklerin kızarmış tarafına domates karışımını sererek servin edin.
-Afiyet olsun.    

Not:
-Domatesleri ekmeğin üzerine koymadan önce beyaz peynir ilave edebilirsiniz.
-Domatesleri sarımsaklı da hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder