11 Temmuz 2014 Cuma

Hazır Yufkadan Kolay Baklava

Malum önümüz bayram Ramazan Bayramı nam-ı diğer Şeker Bayramı olunca pratik ama gösterişli bir tatlı yapsak hiç fena olmaz. Baklava hamuru açmak her yiğidin harcı olmadığına göre hazır baklava hamurundan ev tipi bir baklava yapabiliriz.

 

Aslında göz kararı yapılan bir tatlı olmasına rağmen bu sefer ölçülendirerek yapmaya çalıştım. 

-5 su bardağı çok ince olmadan çekilmiş cevize yarım su bardağı şekeri ilave edip karıştırın.
-Bir tavada 5-6 kaşık tereyağını yakmadan eritin.
-Hazır baklava yufkasının üzerinde bir kaşık yardımıyla tereyağını gezdirin. 
-Üzerine cevizi gezdirdikten sonra sarın. 


-Uçlarından tutarak hafifçe kıvırıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. 
-Baklava yufkalarını kurumaması için kullanmadıklarınızı kapatıp teker teker alın. 
-Ceviz içi bitene kadar aynı şekilde yufkaları sarın. 


-Dilerseniz farklı şekillerde yapabilirsiniz. 


-Tepsiyi doldurduktan sonra tavada bu sefer yaklaşık yarım paket kadar margarini eritip yufkaların üzerinde gezdirin. 
-Dışına tereyağı yerine margarin kullanmamızın nedeni fırında pişerken tereyağının yanması. 
-Dışını yağlama işlemi de bittikten sonra tatlıyı 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 


-Soğuması için bir kenara alın ve şerbetini yapın. Şerbeti için 2 kase şeker 2 kase suyu kaynatın. 
-Şerbet kıvamına gelince yani yaklaşık kaynadıktan on dakika sonra altını kapatın içine çeyrek limon suyu sıkın. 
-Şerbet sıcak tatlı soğuk veya tam tersi olacak şekilde şerbeti dökün. 


-Şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder