8 Temmuz 2014 Salı

Milföylü Poğaça

Çok basit bir tarif ama insan bazen ne yapsam diye düşünür ama aklına bir şey gelmez hani. İşte o zamanlar için kurtarıcı olacak bir poğaça. 

Milföylü Poğaça

Yapılışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığına getirdikten sonra bir su bardağının ağzını kalıp olarak kullanarak ve fazlalıkları biraz un yardımıyla tekrar açıp hamur bitene kadar daireler çıkartın. Beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu bir yumurta beyazı ile karıştırın. Bu karışımdan bir parçayı milföy dairelerin yarısına yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatın. Bir çatal yardımı ile kenarlarına bastırarak kapatın. İçine kullandığınız yumurtanın sarısını üzerine sürün. Önceden 180 ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Ben 8 adet milföy karesinden 17 adet poğaça çıkartabildim. Aynı tarifi daha önce ekmek hamuru ile de denemiştim. O da güzel olmuştu. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder