19 Şubat 2014 Çarşamba

Tantuni

Ev tipi Tantuni yapmayı kuzenimiz ve eşinden öğrendik. Hafif, sağlıklı ve eğlenceli bir yemek yapmak isterseniz tarifi aşağıda.


Malzemeler:
-1/2 kilo kuzu ve 1/2 kilo dana küçük doğranmış kuşbaşı
-Lavaş ekmeği
-Domates
-Maydanoz
-Taze Nane
-Pişmiş soğan
-Limon
-Tuz, kırmızı biber

Yapılışı:
-Öncelikler lavaş ekmeği almanız gerekiyor. Biz çiğ köfteciden satın alıyoruz.
-Kuşbaşı etlere tencerede üzeri geçecek kadar su ilave edip, köpüklerini alarak haşlayın.
-Etin suyunu dökmeden kevgir yardımıyla etleri bir tavaya alın.
-Ara ara etin haşlama suyundan ilave ederek eti pişirmeye devam edin.
-Dürüm yapmak için domatesleri, maydanoz, taze naneyi doğrayın.
-Soğanı ocağınızın orta büyüklükteki gözünde kabukları ile ateşin üzerinde pişirin.
-Pişmiş soğanları da doğrayın.
-Ekmeklerinizin bir kısmını pişen etin üzerine kapatarak ısıtın.
-Dürüm yaparken et, maydanoz, taze nane, pişmiş soğan, tuz, kırmızı biberin üzerine bir de limon sıkarsanız harika olur.
-Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. bi adanalı olarak beni can evimden vurdun nesil:))herşey yalan bu gerçek işte:))gerçekten harika görünüyor tadıda öyledir eminim.ezme ve şalgamda benden:))

    YanıtlaSil