10 Şubat 2014 Pazartesi

Hamsi Tava

Hamsi tava yapmayan kalmasın...

Hamsi Tava

Malzemeler:
-Temizlenmiş hamsi
-Mısır unu
-Tuz
-Zeytinyağı

Yapılışı:
-Temizlenmiş hamsileri tek tek akan suyun altında içinde kalıntı kalmayacak şekilde yıkayın.
-Büyük bir süzgeçte süzülmeye bırakın.
-Hamsileri süzgecin içinde tuzlayıp karıştırın.
-Bir tabağın içine mısır ununu boşaltın.
-Hamsileri tek tek her iki tarafına da gelecek şekilde mısır ununa bulayın.
-Silkeleyerek fazla ununu atmasını sağlayın.
-Yapışmaz bir tavaya çok ince bir tabaka halinde zeytinyağı sürün. Fırça yardımıyla sürebilirsiniz.
-Hamsileri kuyrukları içe ortaya doğru gelecek şekilde sıkı sıkı dizin.
-Orta ateşte on dakika kadar bir yüzü kızarana kadar pişirin.
-Düz bir tabağı kapak gibi kapatarak tavayı ters çevirin. Hamsileri tabağa alın.
-Gerekirse tavaya biraz yağ sürerek hamsilerin diğer yüzünü beş dakika kadar kızarana kadar pişirin.
-Servis tabağına alın.
-Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. iştah açıcı:)) balıkla pek aram olmasada hamsi iyidir:)eline sağlık..

    YanıtlaSil