27 Şubat 2014 Perşembe

Zeytin Soslu Tavuk Göğsü

Tavuk göğsünü lezzetlendirme çabaları devam ediyor. Bu sefer zeytinli bir sos hazırlayıp tavuğu içinde beklettikten sonra fırında sosla birlikte pişirdim. Dilimleyerek servis ettim. Tavuk göğsünün yavanlığı kaybolmamıştı ama lezzetli olmuştu. Üstelik diğer gün artan tavuk parçaları ve barbekü sos ile sandviç yaptık harika oldu.


Malzemeler:
-2 adet bütün küçük tavuk göğsü
-15 adet siyah zeytin
-15 adet yeşil zeytin
-1 adet soğan
-Kırmızı biber, karabiber
-Zeytinyağı

Yapılışı:
-Zeytinleri çekirdeklerinin etrafında çevirerek kesin. Böylelikle çekirdeksiz zeytin parçaları elde edersiniz.
-Soğanı ince doğrayın.
-Çukur bir kapta soğan, zeytin, kırmızı biber, karabiber ve zeytinyağını el blenderı yardımıyla sos haline getirin.
-Tavuğun her yerine sürüp en az 1 saat dolapta bekletin.
-Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika, sonra fırını 150 dereceye ayarlayıp tavukların içi pişene kadar (yaklaşık 45 dakika daha) pişirin.
-Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin.
-Bu süre sonunda tavuğu dilimleyin. Dilimlerin üzerine tuz ve fırın tepsisinde kalan sostan serpin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder