17 Mart 2014 Pazartesi

Baharatlı Çıtır Bagetler

Tavuk restoranlarında yapılan kızartılmış baharatlı tavuk kanatları ve bagetlerini seviyorsanız tam size göre bir tarif var sırada. Üstelik  fırınlandığı için çok daha sağlıklı. Esin kaynağı burada ve orjinal tarif de burada. Bu iki tariften esinlenerek evdeki baharatlarla hazırladım. Büyükler olarak biz çok sevdik ama kızlarım çıtır kabuğu sevmeyip bagetlerin kabuğunu çıkartarak yediler. 

Baharatlı Çıtır Bagetler

 Malzemeler:
-10 adet tavuk bageti
-4 adet yumurta
-un
-Mısır gevreği
-Peynirli kraker
-Toz kişniş
-Köri
-Karabiber
-Kırmızı biber
-Tuz

Yapılışı:
-Bagetleri yıkayıp, kurulayın.
-Bir tabakta yumurtaları biraz tuz ile çırpın.
-Ayrı bir tabağa unu serin.
-Çukur olmayan başka bir tabakta ise toz haline getirilmiş krakere, mısır gevreğini ve baharatları tadına bakarak istediğiniz miktarda ekleyip karıştırın. Piştiğinde tadında kayıplar olacağını düşünerek biraz keskin tadı olan bir karışım olmasında fayda var. 
-Bagetleri önce una sonra yumurtaya en sonda mısır gevrekli karışıma bulayın, fırın teline yerleştirin.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında bagetlerin kaplaması kızarana kadar önce 25 dakika, kızardıktan sonra yanmasın diye üstünü folyo ile kapatarak 25 dakika daha pişirin.
-Pişirme sırasında bir fırın tepsisine su koyarak fırının en alt sırasına yerleştirin. Ara sıra suyunu kontrol ederek bitmişse ilave edin.
-Bir daha ki sefere tavuk kanatları ile de denemeyi düşünüyorum.
-Afiyet olsun.



1 yorum:

  1. waaoow:)) çok lezzetli görünüyor bak bunu görünce aklıma geldi hani kanatcıya gidecektik nesilim yaa:))

    YanıtlaSil