4 Eylül 2014 Perşembe

Meyhane Pilavı


 
Malzemeler:

-1 patlıcan
-1 kırmızı biber
-3 yeşil biber
-1 soğan
-3 diş soğan
-1 tepeleme tatlı kaşığı biber salçası
-1 büyük domates
-1 büyük kupa dolusu bulgur

Yapılışı:

-Patlıcanı, kırmızı biber ve yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayıp kızgın yağda fazla öldürmeden kızartın.
-Sıvıyağda yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve olabildiğince küçük doğradığınız sarımsakları kavurun. Soğanlar yumuşayınca salçayı ilave edin. Bir iki kaşık su ekleyerek salçayı dağıtın.
-Üzerine domatesi ekleyerek tuzunu katın.
-Altını kısıp domatesler sos haline gelene kadar pişirin.
-Kızarttığınız patlıcan ve biberleri ilave edip bir iki tur karıştırın.
-Bulguru da ekleyip bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırıp, bire iki ölçüsünde sıcak suyu ilave edin.
-Tuzunu ayarlayıp, küçük parçalar halinde tereyağ ilave edin.
-Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
-Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder