16 Eylül 2014 Salı

Ciğer Şiş

 
Kuzu ciğeri ve kuyruk yağını kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağının küpleri daha küçük olsun. İki ciğer bir kuyruk yağı olacak şekilde şişlere dizin.  Şişlerin üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra mangalda pişirin. Ateşten almadan hemen önce veya alır almaz tuzlayın.
 
 
Dürüm yapmak için ciğerin yanına kırmızı soğan, maydanoz, kırmızı biber, sumak veya limondan oluşan piyaz hazırlayın.
 

 
Salata olarak hazır mangal yakılmışken patlıcanları közleyip doğrayın. İçine tuzda dövülmüş sarımsak ekleyin. Yeterli miktarda yoğurt veya süzme yoğurt ile karıştırın.
 
 
Birde arpacık soğanları şişlere dizip mangalda pişirin. Kabuklarını soyup doğrayın. Yine közlenmiş kırmızı biberleri doğrayıp ilave edin. Taze nane, nar ekşisi (veya limon), zeytinyağı, tuz ekleyin.
 
Afiyet olsun... 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder