20 Eylül 2014 Cumartesi

Poğaça


 


Malzemeler:

-1 su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı tereyağı
-1 su bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı karbonat
-1/2 limon suyu
-2 yumurta
-alabildiği kadar un
-üzeri için bir yumurta sarısı ve yağsız tavada kavrulmuş susam

Yapılışı:

- Sıvı karışımı çukur bir kapta hazırlayın.
-Üzerine un ve limon suyu sıkılarak kabartılmış karbonatı ekleyin, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave edip yoğurmaya devam edin.
-Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
-Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susamları serpin.
-Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika altı kızarana kadar pişirin.
-Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder