19 Haziran 2014 Perşembe

Omaç

Memleket mutfağından bir lezzet. Bence bir tür salata sadece formu değişik. Salata malzemelerinin bir araya getirilip sıkıştırılmış hali. İçinde yufka ev ekmeği olduğundan hızlı tüketilmesi gerekiyor. Yoksa ekmekler yumuşadığı için istediğimiz tadı alamayız. Büyükşehirlerde bu tür ince kıtır ekmek bulmak çok zor. Belki tandır ekmeği iş görür.

Omaç

Malzemeler:
-Yufka ekmeği
-Domates
-Kuru soğan
-Antep, Maraş, Urfa peyniri gibi rendelenebilen bir peynir türü
-Yeşil biber
-Tereyağ
-Maydanoz
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı: 
-Peyniri rendeleyin.
-Domates, soğan, yeşil biber ve maydanozu küçük küçük doğrayın.
-Tereyağı, tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyip üzerine ekmekleri kırın.
-Malzemeleri karıştırıp, elinizle top haline getirin.
-Hemen servis edin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder