30 Haziran 2014 Pazartesi

Tavuklu Mantarlı Bulgur Pilavı

Başlığı bulurken zorlandım çünkü içinde o kadar çok malzeme var ki hangisini yazsam eksik kalacaktı. Lapa bir pilav olmamasına rağmen aroması yüzünden ben bu pilava bulgur risotto diyorum. Bir kere sarımsak var içinde tadını bambaşka yapan. Aslında yine tam bir reçetesi olmayan ev de ne varsa değerlendirilebilecek bir yemek. Bütün malzemeler olabildiğince küçük doğrandığı için çocuklar içine ne koysan yiyorlar. Normalde yeşil biber, mantar ve pişmiş havuç yemek istemezler ama bu pilav sayesinde anlamadan yedirmiş oluyorum.


Malzemeler:
-Tavuk eti
-1 küçük kuru soğan
-2 adet yeşil biber
-1/2 paket mantar
-1/2 adet havuç
-2 adet sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-1,5 bardak bulgur
-Zeytinyağı
-Tereyağı
-Tuz, karabiber

Yapılışı:
-Bütün malzemeleri olabildiğince küçük küpler halinde doğrayın.
-Tencere tavasında zeytinyağı ile tavuk etlerini kavurun.
-İçine soğan ve sarımsağı ekleyip soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
-Sonra havuçları ve salçayı ekleyip biraz su ilavesiyle salçayı iyice dağıtın.
-Suyunu çekene kadar pişirin.
-Yeşil biberleri de ekleyip biraz pişirdikten sonra en son mantarları ekleyerek kısık ateşte pişirin. 
-Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
-Pişen karışımın üzerine bulguru ekledikten sonra bir iki kez çevirin. 
-3 bardak kaynamış suyu ekleyin.
-Bir kaç çay kaşığı tereyağ parçasını da ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
-Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder