16 Haziran 2014 Pazartesi

İzmir Köfte

İzmir köfte ama benim sevdiğim gibi. Kızartma aşamalarını geçip fırında yapıldığından daha hafif ve kolay. Köftelerin domates sosunda yüzmesini sevmediğimden ben domatesi az tuttum. Kızlarımın herhangi bir köfte ile arası olmadığından yanına yaptığımız cacık ile çoğunlukla patateslerini yediler. 

İzmir Köfte

Malzemeler:
-Yarım kilo kıyma
-1 yumurta
-2 dilim bayat ekmek içi
-1 soğan
-1 diş sarımsak
-1 tutam maydanoz
-4 adet patates
-5 adet sivri biber
-3 adet domates
-zeytinyağı
-tuz, karabiber

Yapılışı:
-Kıymayı yoğuracağınız çukur kabı tuz ve sarımsak ile ovalayın.
-Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi iyice yoğurarak özdeşleştirin.
-Karışımdan parmak şeklinde köfteler hazırlayın.
-Yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında kestiğiniz patatesleri dizin.
-Üzerine köfteler dizip önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
-Bu arada sivri biberleri uzunlamasına bölüp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
-Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
-Tavada zeytinyağı ile biberleri biraz pişirip domatesleri ekleyin. Tuzunu ayarlayıp pişirin.
-Fırında köfteler ile pişen patatesler yumuşadığında domates sosunu ekleyip bir müddet daha pişirin.
-Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder