29 Aralık 2014 Pazartesi

Peynirli Rulo

 Tarifi buradan aldım.

Peynirli Rulo


Malzemeler:

-2 yumurta
-1 kahve fincanı yoğurt
-1 kahve fincanı sıvıyağ
-150 gram eritilmiş tereyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-3,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-beyaz peynir
-maydanoz

Yapılışı:

-Yumurtanın birinin sarısını daha sonra üzerine sürmek üzere ayırın.
-Kalan yumurtalar, yoğurt, sıvıyağ, tereyağ ve tuzu iyice karıştırın.
-Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
-Hamuru 10 dakika dinlendirin.
-Dinlenmiş hamuru altıya bölün.
-Her bir parçayı açtıktan sonra altı üçgen oluşturacak şekilde kesin.
-Üçgenlerin geniş tarafına beyaz peynir ve maydanoz karışımını koyup rulo halinde sarın.
-Üzerine yumurta sarısı sürün.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
-Afiyet olsun.

15 Aralık 2014 Pazartesi

Krep

 

Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı su
-1/2 su bardağı süt
-1 çimdik tuz
-1,5 su bardağı un
 
Yapılışı:
-Unu, tuzu, suyu ve sütü iyice çırpın.
-Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
-Küçük bir teflon tavada 1 çay kaşığı tereyağını eritip bir kepçe yardımıyla karışımı dökün.
-Tavayı hareket ettirerek karışımı yayın.
-Bir spatula yardımıyla çevirerek iki tarafını da pişirin.
-Çikolata, muz ve hindistan cevizi veya çikolata, ince mandalina dilimleri üzerine toz haline getirdiğiniz petibör bisküviyi serperek servis edin.
-Afiyet olsun.

12 Aralık 2014 Cuma

Lor Peynirli Kurabiye

 
Lor Peynirli Kurabiye

Malzemeler:
-100 gr oda sıcaklığında tereyağı
-1 fincan sıvıyağ
-250 gr lor peyniri
-2 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-2 çay kaşığı karbonat
-aldığı kadar un
-üzeri için yaklaşık 1 kase toz şeker
 
Yapılışı:
-Tereyağı, sıvı yağı, lor peynirini, 1. yumurtanın tamamı ve 2. yumurtanın sarısını (beyazını ayırın üstü için kullanılacak), şekeri, karbonatı çukur bir kaba koyun.
-Üzerine azar azar unu ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-Hamuru açıp kalıplarla şekil verin.
-Ayırdığınız yumurtanın beyazını iyice çırpın.
-Şekil verdiğiniz kurabiyelerin bir yüzünü önce yumurta akına sonra şekere batırın.
-Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
-Önceden 175-180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
-Soğuyunca servis edin.
-Afiyet olsun. 

23 Ekim 2014 Perşembe

Patatesli Poğaça


Malzemeler:
-3 paket kabartma tozu
-2 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-alabildiği kadar un
-galeta unu
-içine katmak için haşlanmış patates, tereyağı ve süt ile hazırlanmış püre

Yapılışı:
-Kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
-Patates püresini de ekledikten sonra unu azar azar ilave edin.
-Yumuşak bir hamur elde edince hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayın.
-Bir yüzünü galeta ununa buladığınız hamur toplarını önceden 170-180 dereceye ısıttığınız fırında pişirin.
-Afiyet olsun.

20 Ekim 2014 Pazartesi

Izgara Sebze Salatası

 
 
Yapılışı:  Kabakları ince ince doğrayın,  kırmızı biberleri de küçük parçalara böldükten sonra tuzlayın. Zeytinyağı sürdüğünüz ve ısıttığınız ızgara tavada her iki tarafında da ızgara izleri çıkana kadar kızartın. Üzerine taze nane serpip tuz, zeytinyağı, limon ve pul kırmızı biber ile tatlandırın. Afiyet olsun.

14 Ekim 2014 Salı

Tavuklu Yeşil Salata

 
 
Yapılışı: Haşlanmış tavuk göğsünü ince ince didikleyin. 1 adet kıvırcık marulu, 4-5 adet yeşil soğanı, yarım demet dereotunu ve 5 adet kornişon turşusunu doğrayın. Tuz, zeytinyağı ile soslayın. Afiyet olsun.

Karides

 



Malzemeler:
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-4 diş ezilmiş sarımsak
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
-1/2 kilo karides
-1/2 limonun suyu
-Maydanoz
-Tuz

Yapılışı:
-Yağı kızdırın.
-İçine sarımsak ve pul biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
-Karidesleri, limon suyunu ve tuzu ilave edin.
-3 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.
-Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edin.