23 Ekim 2014 Perşembe
Patatesli Poğaça
Malzemeler:
-3 paket kabartma tozu
-2 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-alabildiği kadar un
-galeta unu
-içine katmak için haşlanmış patates, tereyağı ve süt ile hazırlanmış püre
Yapılışı:
-Kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
-Patates püresini de ekledikten sonra unu azar azar ilave edin.
-Yumuşak bir hamur elde edince hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayın.
-Bir yüzünü galeta ununa buladığınız hamur toplarını önceden 170-180 dereceye ısıttığınız fırında pişirin.
-Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder