Malzemeler:
-Sade tahin helvası
-Süt
-Bir adet portakal
Yapılışı:
-Fırın
kabınızın büyüklüğüne göre uygun miktarda sade tahin helvasını çatalla ezin.-Azar azar süt katarak katı ama pürüzsüz bir kıvama getirin.
-Bir portakalın kabuğunu içine rendeleyin.
-Fırın kabına (ben güveç kullandım) aktardıktan sonra üzerine ince dilimlenmiş portakal dilimlerini serin.
-Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
-Afiyet olsun.
Not:
-İçine
portakal kabuğu ile birlikte nar taneleri ilave edebilirsiniz.-Narları ayıkladıktan sonra küçük paketlerde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Büyük kolaylık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder