29 Kasım 2013 Cuma

Portakallı Sıcak Helva

Bugün kış mevsimine yakışan bir tatlıya yer açalım.





Malzemeler:
-Sade tahin helvası
-Süt
-Bir adet portakal

Yapılışı:
-Fırın kabınızın büyüklüğüne göre uygun miktarda sade tahin helvasını çatalla ezin.
-Azar azar süt katarak katı ama pürüzsüz bir kıvama getirin.
-Bir portakalın kabuğunu içine rendeleyin.
-Fırın kabına (ben güveç kullandım) aktardıktan sonra üzerine ince dilimlenmiş portakal dilimlerini serin.
-Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
-Afiyet olsun.

Not:
-İçine portakal kabuğu ile birlikte nar taneleri ilave edebilirsiniz.
-Narları ayıkladıktan sonra küçük paketlerde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Büyük kolaylık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder