28 Kasım 2013 Perşembe

Kırmızı Pancar Salatası

Gönül isterdi ki; pancarları taze alalım, haşlayalım ve ya fırınlayalım. Ne yazık ki hafta içi çalışan iki çocuklu bir kadın için bunu yapmak imkansıza yakın. Yapabilenleri ayakta alkışlıyorum.



Malzemeler
-Piyasada satılan kırmızı pancar turşusu.
-Göbek marul.
-Bir diş sarımsak.
-Zeytinyağı.

Yapılışı:
-Kırmızı pancar turşusunu süzgeç yardımıyla sudan geçirip süzülmeye bırakın.
-Marulları iyice yıkadıktan sonra kurulayıp ince ince doğrayın.
-Servis tabağının ortasına yerleştirdiğiniz marulların çevresine kırmızı pancarları sıralayın.
-Bir diş sarımsağı tuz ile birlikte olabildiğince ince doğrayın.
-Sarımsağı zeytinyağı ile karıştırarak salata sosunu hazırlayın.
-Sosu salatanın üzerinde bir kaşık yardımıyla gezdirin.
-Afiyet olsun.

Not:
-Kırmızı pancarları kendiniz hazırlayacaksanız salata sosuna limon katabilirsiniz. Ben turşusunu kullandığım için gerek duymadım.
-Bu salatayı balık yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder