27 Kasım 2013 Çarşamba

Susamlı Hellim

Basit bir tarifle başlayalım. Zaten amacım fazla zaman almayan çok maharet gerektirmeyen evde denediğim, sevdiğim ve dostlarıma anlattığım tarifleri paylaşmak...


Malzemeler:
-Hellim peyniri
-Susam
-Bir çay kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:
-Hellim peynirini yarım santimetre genişliğinde dilimledikten sonra bir müddet sıcak olmayan bir suda bekleterek fazla tuzunu alın.
-Sudan aldıktan sonra peynir dilimlerinin her iki tarafını da susamla kaplayın. Kapladıktan sonra biraz bastırarak susamların peynire iyice tutunmasını sağlayın.
-Tavayı orta ateşte ısıtıp zeytinyağını ekleyin.
-Hellimlerin her iki tarafı da nar gibi kızarınca tavadan alın ya da tavayla birlikte servis edin.
-Afiyet olsun.

Not:
-Susamlı peynir dilimlerini birde ikiye bölüp etrafına pastırma sardıktan sonra deneyin.
-Çocuklarınızla birlikte yapmayı deneyin, benimkiler hem yapmayı hem de yemeyi seviyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder