19 Ocak 2015 Pazartesi

Kolay Poaça


 
Malzemeler:

-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
-1 paket kabartma tozu
-2,5 su bardağı un
-Susam
-Çörek otu

Yapılışı:

-Sıvıyağ, yoğurt, yumurta akını çırpın.
-İçine un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
-Fırını 170 dereceye ısıtırken hamuru dinlendirin.
-Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
-Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
-Isıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
-Afiyet olsun.

13 Ocak 2015 Salı

Kakaolu Küçük Kekler

 

Malzemeler:
-2 yumurta
-2 fincan şeker 
-2 fincan sıvı yağ
-2 fincan yoğurt
-6 fincan un
-25 gr. kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Yapılışı:
-Yumurtayı şekerle iyice çırpın.
-Sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyip sıvı karışımı hazırlayın.
-Bu karışıma un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırın.
-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Küçük kekler için yaklaşık 20 dakika yeterli olacaktır.
-Afiyet olsun.

Hindi Tandır

 

Malzemeler:

-1 adet hindi but
-7-8 diş sarımsak
-2 adet soğan
-kekik
-zeytinyağı
-tuz
-karabiber

Yapılışı:

-Hindi butun üzerine derin olmayan çizikler atın.
-Zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımını butun her yerine sürün.
-Çiziklerin içine soyulmuş tüm sarımsakları yerleştirin.
-Soğanlar dörde bölün.
-Yağlanmış tepsiye hindi butunu ve soğanları  yerleştirip üzerine kekik serpin.
-Yaklaşık on yemek kaşığı suyu hindinin üzerinde gezdirin.
 

-Tepsiyi alüminyum folyo ile kapatın.
-Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat, daha sonra dereceyi 180'e getirip bir saat, en sonda folyoyu açarak 150 derecede yine bir yarım saat kadar pişirin.

 
-Tepsiden aldığınız hindi butunu 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir çatal yardımıyla rahatlıkla parçalara ayırabilirsiniz.
-Biraz renk ve tazelik katması için üzerine maydanoz serpin.
-Yanında piliç pilavı ve cacık ile servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

7 Ocak 2015 Çarşamba

Ev Yapımı Buzlu Çay

Bir büyük bardak kış olduğu için buzlu olmayan soguk çay için; bardağın yarısına kadar çay demi kalanına su doldurun. Yarım limonun suyunu içine sıkın ve iki yemek kaşığı toz şeker ekleyip karıştırın. Buzdolabında soğutun. Afiyet olsun.

29 Aralık 2014 Pazartesi

Peynirli Rulo

 Tarifi buradan aldım.

Peynirli Rulo


Malzemeler:

-2 yumurta
-1 kahve fincanı yoğurt
-1 kahve fincanı sıvıyağ
-150 gram eritilmiş tereyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-3,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-beyaz peynir
-maydanoz

Yapılışı:

-Yumurtanın birinin sarısını daha sonra üzerine sürmek üzere ayırın.
-Kalan yumurtalar, yoğurt, sıvıyağ, tereyağ ve tuzu iyice karıştırın.
-Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
-Hamuru 10 dakika dinlendirin.
-Dinlenmiş hamuru altıya bölün.
-Her bir parçayı açtıktan sonra altı üçgen oluşturacak şekilde kesin.
-Üçgenlerin geniş tarafına beyaz peynir ve maydanoz karışımını koyup rulo halinde sarın.
-Üzerine yumurta sarısı sürün.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
-Afiyet olsun.

15 Aralık 2014 Pazartesi

Krep

 

Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı su
-1/2 su bardağı süt
-1 çimdik tuz
-1,5 su bardağı un
 
Yapılışı:
-Unu, tuzu, suyu ve sütü iyice çırpın.
-Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
-Küçük bir teflon tavada 1 çay kaşığı tereyağını eritip bir kepçe yardımıyla karışımı dökün.
-Tavayı hareket ettirerek karışımı yayın.
-Bir spatula yardımıyla çevirerek iki tarafını da pişirin.
-Çikolata, muz ve hindistan cevizi veya çikolata, ince mandalina dilimleri üzerine toz haline getirdiğiniz petibör bisküviyi serperek servis edin.
-Afiyet olsun.

12 Aralık 2014 Cuma

Lor Peynirli Kurabiye

 
Lor Peynirli Kurabiye

Malzemeler:
-100 gr oda sıcaklığında tereyağı
-1 fincan sıvıyağ
-250 gr lor peyniri
-2 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-2 çay kaşığı karbonat
-aldığı kadar un
-üzeri için yaklaşık 1 kase toz şeker
 
Yapılışı:
-Tereyağı, sıvı yağı, lor peynirini, 1. yumurtanın tamamı ve 2. yumurtanın sarısını (beyazını ayırın üstü için kullanılacak), şekeri, karbonatı çukur bir kaba koyun.
-Üzerine azar azar unu ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-Hamuru açıp kalıplarla şekil verin.
-Ayırdığınız yumurtanın beyazını iyice çırpın.
-Şekil verdiğiniz kurabiyelerin bir yüzünü önce yumurta akına sonra şekere batırın.
-Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
-Önceden 175-180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
-Soğuyunca servis edin.
-Afiyet olsun.