4 Temmuz 2014 Cuma

Galeta Tatlısı

Hem hafif hem şerbetli bir tatlı. Tadına bakanlar tarafından birden çok tatlıya benzetildi. Denemek için yarım ölçü yapmıştım ama pişman oldum çünkü kısa sürede tüketildi.



Malzemeler:
-5 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1,5 su bardağı ceviz içi
-1 su bardağı galeta unu
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Şerbeti için;
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-çeyrek limonun suyu

Yapılışı:
-Şerbeti için şeker ve suyu orta ateşte baloncuklar çıkana kadar arada bir karıştırın.
-10 dakika daha kaynamaya devam ettikten sonra altını kapatın ve limon suyunu ekleyin.
-Yumurta ile şekeri iyice çırptıktan sonra yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
-Karışıma galeta unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
-En son ceviz ve hindistan cevizini de ekleyip karıştırın.,
-Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.


-Kek sıcakken bir kaşık yardımıyla şerbeti dökün.
-Soğuması için bekleyin.
-Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder