Makarnacılarda afiyetle yediğimiz ve tonla para ödediğimiz makarnaları evde yaparak bir porsiyon fiyatına dört kişiyi doyurabiliriz. Dikkat edilecek tek husus yumurtalı bir makarna türü seçmek. Sıradan makarnalara göre çok daha lezzetliler ve ev yapımı tadı veriyorlar. Marketlerde paketin üzerinde yumurta resmi olanlardan seçebilirsiniz.
![]() |
Kremalı Jambonlu Makarna |
Malzemeler:
-1 paket (500 gr) yumurtalı makarna türü
-1 paket krema
-7 dilim dana jambon
-2 diş sarımsak
-Maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-Zeytinyağı
-Süslemek için kırmızı biber
Yapılışı:
-Kaynayan tuzlu suda makarnaları biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
-Bu sırada sarımsakları çok küçük doğrayın.
-Jambonları uzun ince şeritler halinde kesin.
-Yapışmaz bir tavada çok az zeytinyağında sarımsakların kokusu çıkana kadar karıştırın.
-Üzerine jambonları ekleyip bir kaç tur çevirin.
-Kremayı da tavaya ekleyip suyunu çekip sos kıvamı alıncaya kadar pişirin.
-Tuzunu ayarlayın, karabiber ile lezzetlendirin.
-Süzdüğünüz makarnaları tekrar ocağa alıp, üzerine kremalı sosu dökün. Sosu makarnaya yedirdikten sonra ocağı kapatıp ince doğranmış maydanozları ilave edin.
-Servis tabağına aldıktan sonra isterseniz toz kırmızı biber ile süsleyin.
-Afiyet olsun.
çok güzel görünüyor eline sağlık:))
YanıtlaSil