![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvOgys_AsMZsBTYmC2p4D7ENXaIbZcLcY97KUW8UhYV4bPa7LnvI-ad6v_YHj_I2kw3e7_k2qwlgWH0Ftzwxhs8v3It2blQ3mxf_sYx3WYZmT4iGSzIO7EL3d-KxPs0Gyv5TNPxe_7cQM/s280/20140720_143557.jpg)
Malzemeler:
-Hazır baklava yufkası
-Peynir
-Maydanoz
-1 yumurta
-1 bardak süt
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Çörek otu ve susam
Yapılışı:
-Peyniri ve ince doğranmış maydanozu yumurtanın beyazı ile iyice karıştırın.
-Yumurtanın beyazı peynirin dağılmaması ve eriyip tepsiye akmaması için gerekli.
-Süt ile sıvı yağı karıştırın.
-4 adet yufkayı teker teker sütlü karışımla hafifçe ıslatıp üst üste koyun.
-Yufkanın uzun kenarına peynir harcını yerleştirip rulo halinde sarın.
-4 veya 5 parçaya bölüp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-En son üzerine yine süt-yağ karışımını ve yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ile süsleyin.
-170 -180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder