28 Ağustos 2014 Perşembe
Mezgit Tava
Malzemeler:
-Fleto Mezgit
-Bir bardak un
-1/2 paket kabartma tozu
-Tuz
-Sıvı yağ
Salata için:
-Bir domates
-Bir yeşil biber
-Bir kuru soğan
-Bir salatalık
-Kırmızı lahana
-Taze nane
-Tuz
-Limon
-Zeytinyağı
Yapılışı:
-Mezgitleri balıkçınızda fleto halinde hazırlatın.
-Yıkayıp tuzlayın.
-Bir bardak una kabartma tozunu ekleyin.
-Balıkları una buladıktan sonra kızgın sıvı yağ da kızartın.
-Dışı çıtır olan mezgitleri salata ile servis edin.
-Afiyet olsun.
26 Ağustos 2014 Salı
Tava Böreği
Hazır paketli yufka tepsi böreği bile yapamayacak kadar yapışmış çıkınca koparabildiğim ufak parçalarla tava böreği yapabildim.
Malzemeler:
-Hazır yufka
-Peynir
-Maydanoz
-Yoğurt
-Yumurta
-Sıvıyağ
Yapılışı:
-Yapışmaz tavayı yağlayın.
-Yufka parçalarını fazla üst üste gelmeyecek şekilde tavaya yerleştirin. Yufkanın kenarları daha sonra kapatmak üzere biraz dışarda kalabilir.
-Yoğurt, yumurta ve sıvıya karışımını yufkaların üzerine sürün.
-Birkaç kat bu şekilde yufkaları sıraladıktan sonra peynir ve maydanoz karışımını üzerine serin.
-Kenarda kalan yufkaları içe doğru kapatın.
-Sırasıyla yoğurtlu karışım, yufka parçaları olmak üzere böreğinizin üzerini kapattıktan sonra kısık-orta ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
-İsterseniz ocaktan aldıktan sonra dış yüzeyine ince bir tabaka halinde tereyağı sürebilirsiniz.
-Afiyet olsun.
20 Ağustos 2014 Çarşamba
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Kızartması
Malzemeler:
-Patlıcan
-Süzme yoğurt
-Ceviz
-Sarımsak
-Toz kırmızı biber
Yapılışı: Patlıcanları dikdörtgen veya kare şeklinde ince ince doğrayıp kızgın yağda kızartın. Süzme yoğurda dövülmüş ceviz, sarımsak, tuz ve toz kırmızı biber ekleyip karıştırın. Bu karışımı bir patlıcanın üzerine sürüp diğeriyle de üzerini kapatın. Afiyet olsun.
12 Ağustos 2014 Salı
Baklava Yufkasından Börek
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvOgys_AsMZsBTYmC2p4D7ENXaIbZcLcY97KUW8UhYV4bPa7LnvI-ad6v_YHj_I2kw3e7_k2qwlgWH0Ftzwxhs8v3It2blQ3mxf_sYx3WYZmT4iGSzIO7EL3d-KxPs0Gyv5TNPxe_7cQM/s280/20140720_143557.jpg)
Malzemeler:
-Hazır baklava yufkası
-Peynir
-Maydanoz
-1 yumurta
-1 bardak süt
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Çörek otu ve susam
Yapılışı:
-Peyniri ve ince doğranmış maydanozu yumurtanın beyazı ile iyice karıştırın.
-Yumurtanın beyazı peynirin dağılmaması ve eriyip tepsiye akmaması için gerekli.
-Süt ile sıvı yağı karıştırın.
-4 adet yufkayı teker teker sütlü karışımla hafifçe ıslatıp üst üste koyun.
-Yufkanın uzun kenarına peynir harcını yerleştirip rulo halinde sarın.
-4 veya 5 parçaya bölüp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-En son üzerine yine süt-yağ karışımını ve yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ile süsleyin.
-170 -180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-Afiyet olsun.
8 Ağustos 2014 Cuma
Domatesli Kuzu Kuşbaşı
Malzemeler:
-1/2 kilo kuzu kuşbaşı
-1 büyük soğan
-6 adet orta boy domates
-3 tane sarımsak
-Pide ekmeği
-Zeytinyağı, tereyağı, tuz, karabiber
Yapılışı:
-Biraz zeytinyağını ısıtıp etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar orta ateşte pişirin.
-Yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ilave edip kısık ateşte arada bir karıştırarak soğanlar eriyene kadar kavurun.
-Soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve sarımsakları ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
-Küçük parçalar halinde tereyağını tencereye bırakıp tencerenin ağzını kapatın.
-Kısık ateşte domates sos kıvamına gelene kadar pişirin.
-Küçük küpler halinde doğradığınız pideleri ister tavada ister fırında kurutun.
-Tabağa serdiğiniz pidelerin üzerine soslu etinizi yerleştirin.
-Dilerseniz maydanoz ile süsleyin.
-Afiyet olsun.