5 Haziran 2014 Perşembe

Fırında Sebze

Son günlerde favori yemek eşlikçimiz. Evde bulunan sebzelerle yaptığım basit ve lezzetli bir tarif. Fotoğrafta gördüğünüzde patates, patlıcan, havuç, kabak , kırmızı ve yeşil biber ve sarımsak var. Ama her türlü sebzeyi ekleyip çıkartarak yapabilirsiniz. Bence baş kahramanı kabak ve sarımsak onun dışındakiler isteğe bağlı değişebilir. Kuru soğan eklemenizi de tavsiye ederim. Tadı kızartma kadar güzel olmasına rağmen çok daha hafif ve sağlıklı.

Fırında Sebze

Yapılışı: Yukarıdaki örnek için; patatesleri küp küp, kabak, patlıcan, kırmızı ve yeşil biberi ikiye bölüp ince ince, havuçları da kibrit çöpü doğrayın. Beş diş sarımsağın kabuğunu soyup tüm bırakın. İçine zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzerini folyo ile kapatarak 45 dakika pişirin. Sonra üzerindeki folyoyu çıkartıp fırın ısısını 150 dereceye indirin. 10-15 dakika daha bu halde pişirdikten sonra fırında sebzeleriniz hazır. İsteğe bağlı pişirme süresi arttırılabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder