12 Mayıs 2014 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye

Tam bir klasik kurabiye. Yapımı kolay sadece pişirme süresine dikkat etmek gerekiyor. Az pişerse içinin çiğ kalma riski var. Çok pişerse kararıp sertleşebilir. O yüzden ilk on dakikadan sonra başında beklemekte fayda var. Saymadım ama bir seferde tahmini kırk tane elde edebilirsiniz. Bu nedenle doğum günü gibi çok sayıda kişinin katıldığı toplantılar için uygun bir tarif ve üstelik bir gün sonra tadı daha iyi oluyor.

Hindistan Cevizli Kurabiye


Malzemeler:
-1 yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 paket oda sıcaklığında margarin
-1 su bardağı hindistan cevizi
-10 fincan un

Yapılışı:
-Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. 
-Hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
-Önce biraz su ile açılmış yumurta akına, sonra hindistan cevizine batırın.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Fırın tepsisinde soğutun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder