Mevsimi geçmek üzere ama pırasalı kıymalı böreğin tarifini vermeden olmaz. Bizim evde pırasa pek sevilmez ama sık sık pırasalı börek yapılarak tüketilir. Bir de çocuklara omletini yaparak yedirebiliyorum.
![]() |
Pırasalı gül Böreği |
Malzemeler:
-Hazır yufka
-300 gram dana döşten tek sefer çekilmiş kıyma
-700 gram pırasa
-İstediğiniz türden bir peynir çeşidi
-Tuz
-Karabiber
-Zeytinyağı
-Domates dilimi
Sosu için:
-1 yumurta
-5 yemek kaşığı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-5 yemek kaşığı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
-Pırasaları uzunlamasına ikiye bölüp küçük küçük doğrayın.
-Kıymayı zeytinyağında sadece rengi dönene kadar kavurun.
-Kıymaya pırasaları ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin.
-Pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
-Soğuması için bir kenarda bekletin.
-Yufkaları dörde bölün.
-Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ ile hazırladığınız karışımı yufkaya sürün.
-Yufkanın geniş kısmına kıymalı pırasayı koyup üzerine peyniri gezdirin.
-Yufkayı içe doğru kıvırın. Bir ucundan tutarak kendi etrafında sarın.
-Tekrar üzerine sosu sürerek tepsiye yerleştirin.
-İsterseniz üzerine bir dilim domates koyarak süsleyebilirsiniz.
-180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-Sıcak veya ılık servis edin.
-Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder