21 Mart 2014 Cuma

Enginarlı Pilav

Enginarla bir küs bir barışık devam eden ilişkimiz mutlu sona erdi. Benim için tarifi zor lezzetlerden biri. Her fırsatta yapacağım bir pilav. Çocuklar önce mesafeli durdular ama yinede porsiyonlarını bitirdiler. Hatta küçük kızım köfte patates yedikten sonra dolaptan pilav tenceresini çıkartıp yemek istedi. Daha ne isterim.

Enginarlı Pilav

Malzemeler:
-4 adet enginar
-5 adet taze soğan
-1 büyük kupa bardağı pirinç
-1/2 demet dereotu
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı un
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz

Yapılışı:
-Zeytinyağı pilav tencerenize koyun.
-Önce küçük doğradığınız taze soğanları biraz kavurun.
-Kararmasın diye limonlu suda beklettiğiniz enginarları yaklaşık tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
-Tencereye enginarları da ekleyip bir kaç kez çevirin.
-Tuz, şeker, un ve bir çay bardağı su ekleyerek ocağın altını kısın.
-Enginarlar suyunu çekene kadar pişirin.
-Suyu çeken enginarlara iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin.
-1 büyük kupa pirinç için 1,5 büyük kupa kaynamış su ekleyin.
-Tuzunu ayarlayıp biraz karıştırın.
-Tencerenin kapağını kapatın.
-Pilavınız pişip altını kapattıktan sonra üzerine ince kıyılmış dere otunu serpin.
-Pilavınızı yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra karıştırıp servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder